Tijdens de vrijdagse markt op het Laar in Borgerhout is de kerk van Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuw in de voormiddag (vanaf 9.30 uur) open voor bezoek, gebed en stilte. De Markt is van 8 uur tot 13 uur.

Mensen hebben soms nood aan verwerking van verdriet en zorgen. Dan kunnen zij terecht in de kerk onder meer voor een moment van stilte of het aansteken van een kaars.

Als er zich bijvoorbeeld een tragedie voordoet (in het persoonlijke leven of op wereldschaal), komen mensen spontaan een kaarsje plaatsen. Mensen steken een kaarsje aan voor ‘die-en-die’ als teken van verbondenheid en van zorg.

Het aansteken van een kaarsje is voor veel mensen fijn om te doen. Het maakt het gemis of een bepaald gevoel van verlies of verdriet ineens tastbaar en dat biedt troost.

Een brandende kaars geeft licht en warmte en het aansteken hiervan kan een moment van bezinning zijn. Een kaarsje aansteken geeft een gevoel van kracht en verbinding.

De kerk wil een plaats zijn om antwoord te geven op zinsnood van mensen. Gelovigen kunnen ook voor en na de zondagse eredienst kaarsen ontsteken.

Ontdek meer over de kerk van Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuw:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuwkerk_(Borgerhout)

Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuw is ook een Eco-kerk. Lees het artikel over de geschiedenis, motivatie én ervaringen bij de opstart van de Eco-kerk: https://netrv.be/ecokerk/klimaatnetwerk/382-kerkfabriek-olv-ter-sneeuw-borgerhout