Van 26 september tot en met 29 september 2024 brengt Paus Franciscus een pastoraal bezoek aan de kerk in België. Het bezoek staat vooral in het teken van de zeshonderdste verjaardag van de Katholieke Universiteit van Leuven.

Op zaterdag 28 september wenst de Paus op een synodale manier met de pastoraal verantwoordelijken uit elk van de bisdommen in gesprek te gaan over de uitdagingen en perspectieven van de Kerk in België. Het zal een uniek moment worden, waarin de paus wil luisteren naar de situatie van onze Kerk, en ons vooral wil bemoedigen en inspireren.

Op uitnodiging van de bisschop van Antwerpen, Mgr. Johan Bonny, zal E.H. Paul Lansu aan die ontmoeting deelnemen dat zal plaatsvinden op zaterdag 28 september 2024 om 10 uur in de basiliek van Koekelberg.

Op zondagvoormiddag om 10 uur gaat Paus Franciscus de eucharistieviering voor in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Tijdens deze viering zal hij ook de in Brussel overleden karmelietes Ana van Jezus zalig verklaren. De eucharistie wordt wereldwijd rechtstreeks op televisie uitgezonden.

Meer info: Welkom paus Franciscus!! 26 — 29 september 2024 | België (popevisit.be)