De Lourdeskapel in de kerk van de Heilige Familie aan het Koxplein is open in de voormiddag van maandag tot en met zaterdag voor persoonlijk gebed en devotie. De kapel heeft een aparte ingang en wordt intensief bezocht.

Dank aan de vrijwilligers om de kapel regelmatig te onderhouden, openen en sluiten.

Plek om te bidden en stil te worden

Een kaars aansteken dient de persoonlijke godsvrucht. Men steekt een kaars aan in de kapel en het is de kaars die bidt. De kaars die men aansteekt en dan achterlaat, zal tijd nodig hebben om op te branden.

Als er zich een tragedie voordoet, komen mensen spontaan een kaarsje plaatsen. Mensen steken een kaarsje aan voor ‘die-en-die’ als teken van verbondenheid en van zorg.

Ondanks de secularisering van de samenleving en de groeiende cultuurverschillen onder de bevolking, blijft de kapel een geliefd oord van Mariaverering.  Niet alleen de oude Belgen die hier wonen lopen er wel eens binnen. Ook de nieuwe Belgen uit het Oosten, die hun christelijke traditie trouw blijven, vinden er een plek om te bidden, te bezinnen, tot rust te komen.

In 1909 werd de kerk van de Heilige Familie met aanpalende kapelruimte in gebruik genomen. In 1911 werd ze plechtig ingewijd.

Lees meer: Oorsprong van de OLV kapel (olv-ts.be)

Lees meer over de kerk Heilige Familie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Heilige_Familie_en_Sint-Corneliuskerk_(Borgerhout)