Op dinsdag 24 september 2024 komt het pastoraal team (PT) van de parochie samen. De leden evalueren de werking van de voorbije maanden en kijken vooruit naar het functioneren van de parochie tijdens de herfst- en wintermaanden.

Op geregeld tijdstip komt het PT van de parochie Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuw samen. Het is een kleine groep van mensen die naast hun professionele bezigheid ook al enkele engagementen op zich nemen als vrijwilliger.

Deze groep van mensen tracht het bestaande kerkelijke leven te ondersteunen door coördinatie, begeleiding en netwerking. Het team tracht de werking van de parochie te overzien op vlak van pastoraal met aandacht voor de liturgie, verkondiging en zang, catechese, betrokkenheid/zorgen van de gelovigen en kerkgangers, pastorale initiatieven op vlak van diaconie, samenstelling van het wekelijkse parochieblad, relatie met de kerkraad, contacten met de scholen, pastorale contacten met het bisdom, enz.

Het PT maakt de planning op voor de komende maanden of langer. Het PT zet meer dan ooit in op ontmoeting van kerkgangers en parochianen.